Sport som hobby

juni 12, 2019 Av Av Tore

Att ha sport som hobby kan innebära tre olika saker. Man kan ha det som hobby genom att utöva sporten på en amatörnivå men man kan även ha det som hobby att enbart kolla på eller att spela pengar på det. Eller kanske utgörs hobbyn utav kombinationen av alla varianterna. Det finns otroligt många sporter att vara intresserad av, vissa kan vara “allätare” utav sporter och då är exempelvis de olympiska spelen någonting extremt stort för den med all sport som hobby. Man kan även ha en eller ett fåtal sporter som hobby att utöva eller att kika på. Exempelvis så är det extremt vanligt för värmlänningar att ha som hobby att kolla på hockey i den svenska hockey ligan. Framförallt när Färjestad BK spelar, som kommer från Karlstad i Värmland. Om det finns ett lag i en stad som går väldigt bra och erbjuder underhållning under matcher, samt att fansen blir involverade, då är det lätt för hobbyn för sporten att växa sig stark bland stadens invånare.

Utövande av sport som hobby

Detta är vanligt för folk som har varit idrottare inom en sport som sedan slutat att satsa på en elitkarriär, då brukar de ibland inte vilka lägga ned intresset helt och hållet. Då finns det lag för gamla spelare men även nybörjare som träffas någon eller några gånger i veckan och utövar sporten. Det kan till och med vara så att vissa av dessa amatörlag deltar i något lågt divisionsspel och då även har matcher någon gång då och då. Även turneringar kan arrangeras av amatörlag för amatörlag. Detta är en upplevelse som kan vara väldigt rolig, att få träffa och spela mot likasinnade med samma hobby. Att bara få ha det kul samt skaffa nya kontakter medans man får utöva det man tycker är så roligt. Sin hobby.

Kikande/Spelande på sport som hobby

För den med hobby att enbart kolla på olika sporter så finns idag extremt många olika sportkanaler att skaffa. Med dessa kanaler så kan man se på sport dag in och dag ut. Några exempel på bra sportpaket är Viasat Sport samt C More Sport. När man sedan kanske blir intresserad av att vinna pengar på sin hobby så finns det många möjligheter att spela på sport. Det går inte bara att spela på slutresultat utan även på vilka som gör mål/poäng eller kanske vill man spela på både halvtidsresultat samt slutresultat. Detta är bara några av få exempel på vad man kan välja att betta på. Man kan gå fysiskt till ett spelombud för att lägga in pengar på olika bet men man kan även göra allt detta online. Exempel på spelsidor på nätet är Unibet, Betsson och bet365. Förutom att kolla på elitidrottare på tv så kan man självklart ha som hobby att kolla på sport live. Antingen åker man iväg på stora event över hela Sverige, kanske till och med över hela världen. Annars kan man även följa sitt lokala lag inom någon sport, detta kan bilda en mer familjär känsla och man kan komma att känna ännu starkare med lagets med- och motgångar. När matcher spelas kan man hitta för de alla olika lagens hemsidor, detta är enkelt att googla fram. Du kan även hitta spelprogram i tidningar samt tv-tablåer.