Hitta dig själv genom naturen

februari 12, 2018 Av Av Tore

Att komma i kontakt med naturen är ett sätt att hitta oss själva i en värld är allt mer opersonlig och digital. För många av oss behöver vi bara kliva ut ur vår dörr så är vi mitt i naturens grönska. Men för andra som bor mitt inne i storstäder kan det vara lite mer utmanande. Vare sig du bor mitt i en storstad eller ute på landet, kommer de här tipsen hjälpa dig att komma i kontakt med naturen.

Kolla upp… och sen ner

Det starka ljuset från staden kan göra det svårt att se stjärnorna under natten. Men uder en stjärnklar himmel kommer du kan kunna se några av de mäktiga stjärntecknen på himlen som skorpionen, Orions bälte eller tvillingarna. Stjärnorna är viktig påminnelse om vår plats i universum, och att fundera över hur små vi faktiskt är i vår stora galax kan sätta saker i perspektiv. Helt plötsligt kan du komma underfund med hur små dina problem faktiskt är. Om det är en molnig dag kan du lägga dig ner i gräset och kolla upp och se hur molnen formas. Låt dig drömma dig bort och du kommer att se hur molnen formas efter alla möjliga skepnader. Trots alla teknologier vi har idag kan vi fortfarande inte påverka vädret. Det säger något om naturen vi lever i. Det sägs att om alla insekter försvann från jorden just nu, skulle det bara ta 50 år innan allt liv på jorden var utdött. Det sägs också att om alla människor försvann från jorden just nu, skulle planeten blomstra. Det här väcker verkligen det viktiga påståendet om hur allting har sin plats på vår planet. Från de minsta organismerna, till de största däggdjuren. Att komma i kontakt med naturen är att komma till insikt om hur allt fyller en plats i vårt kretslopp. Har du någonsin stått bredvid en myrstack och se hur myrorna frenetiskt arbetar tillsammans för sin egen överlevnad? Och visste du att om en myra dör, kommer fyra andra att bära iväg den till en annan plats?

Testa på Yoga

Det är enkelt att ta sin egen kropp för givet. Under en Yoga-lektion kommer din instruktör kanske att berätta för dig om hur vi kan se på vår kropp som ett fordon som bara syftar till att förflytta vårt huvud runt till olika platser. Det målar en rolig, men sann, bild. Vi är en del av naturen, även om vi ibland glömmer bort att alla delar behövs. Yoga är en fantastisk övning som hyllar inte bara ditt huvud, men också din kropp.

Gör din egen trädgård

Bor du i hus eller bor du i lägenhet? Det spelar ingen roll. Det finns alltid lite plats över för att skapa din egen trädgård vare sig den består av stora buskar eller mindre tomatplantor. Att ha tillgång till en liten trädgård gör att vi kommer i kontakt med naturen och det sägs även att ha blommor i sitt hem har en terapeutisk effekt på våra sinnen.