Gör dina egna kläder

januari 17, 2018 Av Av Tore

Det finns flera där ute som funderar och är intresserade över att börja göra sina egna kläder. Men många letar efter tips och trix, inspiration och hjälp i hur man kan börja. I den här artikeln får du tips om hur du kan börja. De här är för de nybörjare som aldrig har sytt, eller gjort egna kläder förut. Så om du letar efter mer avancerade tekniker är den här guiden ingenting för dig. Det första tipset är att du KAN göra det här.

Låt aldrig din brist på kunskap stoppa dig från att börja testa någonting nytt. De allra flesta som börjar att göra sina egna kläder börjar med ingen kunskap alls. Något annat som är väl värt att nämna är att det är svårt att göra kläder som du med stolthet kan bära upp i offentligheten. Tro inte att du kommer att kunna spendera 30 minuter på en tröja, eller t-shirt och få en perfekt. Du kommer att behöva lägga ner mycket tid innan det att du blir duktig. Och först då kommer det att bli riktigt roligt att göra egna kläder. Men låt inte det skrämma iväg det, för att det betyder att det inte är roligt att testa på något nytt. Med det sagt här kommer några tips till dig.

Bestäm vilket tyg och vilka accessoarer du vill använda

Olika tyger kräver olika typ av sätt att arbeta med dem. Bestäm därför i förväg vilket typ av tyg du vill använda dig av och vilka sorters accessoarer du vill ha på dina kläder. Försök även att bestämma dig för hur mycket tid du är beredd att lägga på ditt nya projekt. Då får du snabbt en riktlinje i vad du kan förvänta dig form a kvalitet, och hur snabbt du kommer att förbättras. Ju mer realistiskt du sätter ditt mål, ju bättre kommer det att gå för dig.

Skaffa de verktyg du behöver redan från början

Med verktyg är framför allt symaskinen det bästa verktyget. Att välja den rätta symaskinen för dig kommer ner till budget, personliga preferenser, och i vissa fall vad du vill kunna göra. Vi kommer inte ge några direkta tips i vilken maskin du borde använda dig av utan du får själv läsa på vad du tror är bäst för dig. Det finns hundratals guider online där du kan jämföra och se vilken typ av symaskin du behöver när du sätter igång.

Håll det enkelt under dina första projekt

Det är viktigt att du inte sätter ribban för högt utan håller det enkelt under dina första projekt. Om du vill börja med att göra en tjocktröja kan du bli besviken över att det var mycket svårare än du först trodde. Börja därför med något enkelt som en näsduk eller en handduk. I takt med att du förbättras, vilket kan ta flera år, kommer du gradvis kunna göra allt mer avancerade projekt. Det kommer att ta tid och det kan låta som det är supersvårt att börja. Men det gäller att komma ihåg att du lär dig som bäst när du faktiskt syr själv, så hellre 10 minuter om dagen än 2 timmar om dagen 1 gång i veckan.