Framtidens hobby programmering

Framtidens hobby programmering

augusti 1, 2021 Av Av Tore

Människor världen över utövar olika hobbys och alla har sin unika hobby. En del samlar på frimärken, kepsar, frimärken ja allt möjligt och en hobby ska ju vara något trevligt och underhållande utan att man ska behöva lägga ner stora summor pengar. En del hobbys kan också vara väldigt nyttiga senare i livet och speciellt i arbetslivet. Då användandet av dator och internet har exploderat dem senaste 20 åren så har allt fler barn men också vuxna dator som hobby. Denna artikel kommer att handla om att ha programmering som hobby.

En klok och givande hobby

Som tidigare nämnt i artikeln så är dator någon som dem allra flesta innehar och en dator är väldigt mångfaldig då man kan göra väldigt mycket med en dator. En del kollar på roliga klipp eller hänger på sociala medier men det finns också en annan sida. Då IT är och kommer vara en stor och viktigt faktor i framtiden som kommer att genomsyra hela vårt samhälle så kommer också programmering att öka.

Programmering är något många som är verksamma inom branschen har lärt sig på egen hand och startade just som en hobby. Många tror att man behöver högskolestudier för att kunna programmera men faktum är att man kan lära sig precis allt genom att testa sig fram, ta tips och råd från andra och på egen hand lära sig olika programmeringsspråk. Och man kan räkna med att fler och fler hobbys kommer att var just inom IT då det kan vara en väldigt rolig hobby men också nyttig inför framtiden. Programmering är väldigt stort och det finns fler olika språk man kan programmera i.

En hobby som passar dem allra flesta

En hobby som passar dem allra flesta

Några språk har funnits med sedan många år tillbaka medan vissa är mer nya och anpassade och man kan med säkerhet säga att det kommer tillkomma flera. Då programmering är så stort så kan man lägga ner tusentals timmar på att just lära sig ett eller flera språk. Jämfört med många andra hobbys så är programmering en relativt billig hobby, det man egentligen behöver är en dator och internetuppkoppling. Att börja programmera är väldigt simpelt idag tack vare internet och alla dess verktyg. Youtube och många andra forum är perfekta för att se på informativa videos och hur man startar och det finns även många gratiskurser på nätet som lämpar sig till nybörjare.

På viss hemsidor kan man även ladda ner material och guider så vill man böja så finns det allra mesta på nätet och dessutom gratis. Programmering och IT överhuvudtaget är en stor industri och förutom nöjet med programmering så kan man även se det som en investering så branschen skriker efter folk och vem vet, just programmering kan bli ens framtida yrke?

Programmering som hobby är en skonsam och helt ofarlig hobby så inte kräver mycket pengar men en del logik och matematiska förmågor. Oavsett om man är ett barn, tonåring eller vuxen så kan alla lära sig programmering. Det som är extra roligt med att ha programmering som hobby är att det är så mycket man lär sig hela tiden och man får ju även se resultat, man kan exempelvis gör hemsidor eller rentav program vilket bli ett fint kvitto efter alt arbete man har lagt ner.