Designa egna roliga möbler

juni 10, 2018 Av Av Tore

Många har nog suttit i sitt hem och drömt om att ha den perfekta soffan. Eller har de suttit i köket och tittat på det riktigt bra köksbordet som skulle uppfylla alla krav för att bli det perfekta bordet just där och då. Den man tänker på när man sitter där och fantiserar är ofta att just den möbeln skulle passa in bra på just den platsen. Gillar man att göra det kan det vara läge att börja designa egna möbler. Det behöver inte bli för svårt.

Designa helt från grunden

Det finns många fördelar med att designa egna möbler. Förutom att man får den estetiska designen precis som man vill ha den får dessutom möblerna ofta en mer praktisk mening. Det hem man skapar med egendesignade möbler blir mer personligt och det blir verkligen ens eget hem plus att möbler givetvis kan designas för att passa in perfekt just där de ska stå. Få vet att det ofta blir billigare att designa själv än att köpa färdiga möbler. Idag finns det dessutom smidiga och bra program att använda vid datorn för att kunna göra de egna ritningarna. Egentligen är det bara fantasin som sätter stopp för vad som går att designa och göra på egen hand. Fastän det finns många fördelar är det nog många som fastnar vid att det ska var svårt och krångligt. Det behöver inte alls vara de.t För kan det var lite knepigt att komma på hur man vill att det ska se ut och vara, men med erfarenhet kommer det bara att bli lättare och lättare. I början kan ett bra tips vara att söka runt på nätet efter de möbler man vill ha och letar efter. Det finns ritningar och att börja enkelt gör det oftast roligare. Med en färdig ritning har man något att utgå från och utifrån den kan man sedan göra de justeringar man behöver för att få möbeln att passa in i ens hem. På ritningar brukar det ofta komma med tips på val av material och i början kan det verkligen underlätta för att kunna komma igång smidigt. Vill man vara ännu mer säker på att det blir rätt kan man fråga i butiken när man handlar om råd.

Anlita ett möbelföretag för hantverket

Av olika anledningar kan det bli ett för stort eller svårt projekt att göra möbler helt från grunden själv. Då finns möjligheten kvar att gå till ett möbelföretag och därigenom kunna vara med och designa möblerna samtidigt som de tillverkar åt en. Det här gör det självklart enklare, men det kostar och blir dyrare än att göra jobbet själv. Möjligheterna brukar vara oändliga och att välja färg, form och material brukar fungera. Ett exempel på en möbel som blivit populär på senare år är modulsoffan. Här kan man själv välja hur man sätter ihop olika delar av en soffa och skapar den precis som man vill ha den. Nu är det givetvis inte detsamma som att designa hela soffan själv, men det blir ändå lite av egen design.