Börja med en hobby

januari 28, 2018 Av Av Tore

Vi förstår. Vid sidan om arbete och familj har du så lite tid över att när du väl har en minut över vill du helst sätta dig i soffan och sätta på en film. Det är få människor där ute som har så tråkigt att de vill hitta nya sätt att fylla sina dagar med, men det betyder inte att du inte kan göra det mesta av din dag när du väl har tid över.

Vad tänker du på när du hör ordet hobby?

När du tänker på en hobby, kanske du kommer att tänka på din morbror som samlar på frimärken, eller på din mormor som stickar näsdukar. Men det finns hundratals, om inte tusentals hobbys att testa på. Och för dig gäller det bara att lista ut vad som passar dig bäst.

Varför en hobby?

Det finns en anledning till varför du får frågan vilka intressen du har under en jobbintervju. Annat en att ge dig absolut bästa under dina arbetstimmar vill arbetsplatser ofta se att du har intressen utöver ditt vardagsjobb. Det visar att du är en välbalanserad person som har ett aktivt liv utanför ditt jobb. Det finns också en social aspekt till hobbys. Hur många gånger har du inte varit på en fest och minglat där samtalet snart rinner ut i sanden för ingen har något att säga? Har du en hobby som du är passionerad för öppnar det upp för ett samtal som inte bara visar upp något av dina intressen utan det säger något positivt om dig som person på samma gång. Inte bara kan de fungera det perfekta sättet att få igång ett samtal, men att ha en hobby fungerar också som ett sätt för dig att komma delta i sociala aktiviteter. Oavsett vad du har för hobby finns det föreningar, mötesplatser, fester, och alla möjliga träffpunkter för likasinnade personer som gillar samma sak som du.

Vad är din hobby?

Det fösta sättet att börja med en hobby är att lista ut vad du faktiskt vill pyssla med. Du kan rådfråga stjärnorna, eller så kan du testa något av dessa tips. Fundera först över vilka intressen du har och välj en hobby därefter. Har du ett intresse i konst så kanske du vill fundera över att börja måla eller att rita på din fritid. Tycker du att det är roligt med musik kanske du vill börja med att spela ett instrument. Oavsett vad du tycker är roligt finns det hundratals kurser du kan gå på om du är en nybörjare. Medborgarskolan erbjuder kurser över hela Sverige till ett pris som passar de allra flesta. Om du verkligen inte kan lista ut vad din hobby är kan du fråga din familj eller dina vänner. De vet ofta mycket mer om dig än vad du kanske tror och kan leda dig i rätt riktning. Ett annat tips är att tänka över vad du gjorde som barn. Vad tyckte du var roligt då och vad lekte du med? Kanske vill du ta upp något du höll på med som ung även nu när du är vuxen.