Billiga sätt att inreda din lägenhet

januari 9, 2018 Av Av Tore

Så det är dags för dig att flytta hemifrån för första gången. Du har äntligen hittat en lägenhet till ett pris du har råd med, kanske är det en studentlägenhet i staden du har flyttat till. Men nu kommer den krångliga biten – du måste ä ven fylla din lägenhet med möbler för att göra den trivsam att bo i. För många av oss är det svårt att få pengarna att räcka till att köpa precis det man vill ha i sin lägenhet. Men det finns många tips och trix du kan använda dig av för att hålla nere priset när du flyttar för första gången. Här tipsar vi om hur du kan spara pengar genom att handla på IKEA, höra med dina släkt och vänner eller helt enkelt besöka en Second Hand-butik.

IKEA

Ikea. Ett av företagen som satte Sverige på kartan av den välkände entreprenören Ingvar Kamprad.  Välkänt världen över för deras billiga möbler och hushållsartiklar som kommer förpackade i – i alla fall ibland – enkla paket som du monterar ihop själv. Besök antingen Ikeas hemsida eller ta en dag och gå igenom deras enorma varuhus som enkelt guidar dig genom de olika avdelningarna som har precis vad du behöver när du flyttar för första gången. Från sovrum, till vardagsrum, badrum, hall och kök. De säljer sina möbler och övriga artiklar till olika priser beroende på vad du letar efter så om du inte har allt för mycket pengar finns det även något för dig här.

Släkt och vänner

Det sägs att med tiden hinner vi samla på oss alla möjliga typer av saker i våra hus. Har du någon gång varit hemma hos din mormor och morfar, eller farmor och farmar, har du säkert sett hur de har samlat på sig möbler för minst tre hushåll. Samma sak gäller med dina familjer. Du gör faktiskt dem en tjänst genom att hjälpa dem att rensa ur sina hem redan innan det blir överfyllt. Prata med din släkt och dina vänner för att se om har några möbler som bara står och samlar damm i något rum. Eller om de funderar på att köpa lite nya möbler, och därför kan ge bort lite av vad de redan har. Så länge du kan frakta bort det du får själv tas en sådan fråga ofta med glädje. Att fråga inte skadar, så gör det redan idag!

Second hand

Från myrorna, till Frälsningsarmén. Det finns hur många second hand-butiker som helst runt om i Sverige som säljer möbler och hushållsartiklar till ett billigt pris. Och ofta är de i väldigt gott skick. Det kan vara personer som har flyttat som vill köpa något nytt som väljer att istället för att åka till återvinningscentraler ge bort sina gamla möbler. Och där ligger de och väntar på dig. Det finns bokstavligen allt där. När du väl är där kan du passa på att köpa billiga kläder som ofta också säljs till ett billigt pris.